Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Odobren Program rada Vlade Brčko distrikta BiH za 2021. godinu

17.03.2021. 12:44 / Izvor: Akta.ba

Članovi Vlade odobrili su i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak, kao i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o sadržaju i formi godišnjeg financijskog izvješća u Distriktu

Vlada Brčko distrikta BiH odobrila je Program rada Vlade Distrikta za 2021. godinu na sjednici održanoj u srijedu u Brčkom.

Članovi Vlade odobrili su i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak, kao i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o sadržaju i formi godišnjeg financijskog izvješća u Distriktu, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog pravilnika o kriterijima za uspostavljanje interne revizije kod budžetskog korisnika, vanbudžetskog fonda i vanbudžetskog korisnika koji je obveznik primjene proračunskog računovodstva u Distriktu.

Vlada je usvojila Prijedlog odluke o imenovanju člana radne skupine za sačinjavanje izvještaja po međunarodnoj konvenciji o eliminaciji rasne i svih oblika diskriminacije, kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju predstavnika Brčko distrikta BiH u radno tijelo na državnoj razini, stoji u saopćenju.

PODIJELI:

TAGOVI:

program rada

vlada brčko

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti