Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Odobrena refundacija sredstava za iskorištene turističke vaučere

30.03.2021. 11:31 / Izvor: Akta.ba

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio je isplatu sredstava u ukupnom iznosu od 153.908 KM u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih virusom korona po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u periodu od 1. do 31. decembra 2020. godine za 38 poslovnih subjekata.

Odluka je donesena nakon što se Upravni odbor Kompenzacionog fonda upoznao o Informaciji o poslovnim subjektima koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u periodu od 1. do 31. decembra 2020. godine.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda upoznao se i o Informaciji o poslovnim subjektima koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u periodu od 1. do 31. januara januara ove godine, iz sredstava Kompenzacionog fonda Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Odobrena je isplata sredstava u ukupnom iznosu od 87.685 KM u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih virusom korona po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u periodu 1. do 31. januara ove godine za 20 poslovnih subjekata. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti