Odobreni izvještaji o poslovanju Aerodroma d.o.o. Sarajevo

15.09.2020. 14:55 / Izvor: Fena
Odobreni izvještaji o poslovanju Aerodroma d.o.o. Sarajevo

Većinu glasova nije dobio ni izvještaj o radu u istom periodu elektroprivrednog preduzeća HZHB d.d. Mostar.

Izvještaji o poslovanju Javnog preduzeća Aerodrom Sarajevo d.o.o. za 2016. i 2017. godinu  odobreni su većinom glasova danas na online sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Budući da ovo preduzeće trpi finansijske posljedice zbog umanjenog prometa putnika uzrokovanog pandemijom koronavirusa, u okviru ove tačke dnevnog reda je poslanik Irfan Čengić predložio i zaključak da Federalna vlada pomogne kompaniji tako što će za narednu budžetsku godinu FBiH planirati da dio novca koji ona inače uplaćuje u federalni budžet po osnovu taksi i drugih naknada ostane u preduzeću.

O Čengićevom prijedlogu bi trebalo glasati nakon pauze koja je uslijedila u pokušaju otklanjanja pojačanih tehničkih problema koji su dosad pratili ovo online zasjedanje.

Za razliku od Aerodroma, u dosadašnjem dijelu nije bilo većine glasova za izvještaje o pretprošlogodišnjem radu dva elektroprivredna preduzeća u Federaciji BiH. Od neophodnih 50, ovi izvještaji su dobili po 41 glas poslanika.

Neprihvatanjem izvještaja o radu Javnog preduzeća Elektorpivreda BiH d.d. Sarajevo u pretprošloj godini, nastavljena je online sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, 13. redovna, koja je započela krajem jula. Za ovaj izvještaj je glasao 41 poslanik od neophodnih 50.

Većinu glasova nije dobio ni izvještaj o radu u istom periodu elektroprivrednog preduzeća HZHB d.d. Mostar, o kojem je glasano potom, a rezultat bio također 41 glas 'za'.

Oba izvještaja su odbačena bez prethodne rasprave poslanika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti