Odobreno zapošljavanje 2.060 radnika, vrijednost programa 10,6 miliona KM

04.09.2020. 15:36 / Izvor: Akta.ba
Odobreno zapošljavanje 2.060 radnika, vrijednost programa 10,6 miliona KM

U okviru odobrenog programa u Republici Srpskoj će biti zaposleno 2.060 radnika iz različitih kategorija.

Odluke o odobravanju sredstava za zapošljavanje oko 2.060 radnika donijete su na današnjoj sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje koja je održana u Palama.

"U okviru odobrenog programa u Republici Srpskoj će biti zaposleno 2.060 radnika iz različitih kategorija - pripravnika, djece poginulih boraca i ciljnih grupa u privredi", rekao je direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić.

"Najviše sredstava izdvojili smo za program zapošljavanja ciljnih kategorija u privredi, u okviru kojeg ćemo finansirati zapošljavanje skoro 1.100 radnika", rekao je Vujičić.

On je istakao da je interesovanje za programe koje realizuje Zavod za zapošljavanje bilo veliko i da je broj zahtjeva bio gotovo dva i po puta veći od planiranih sredstava.

"Uspjeli smo da obezbjedimo dodatnih pet miliona КM, tako da će na kraju ukupna vrijednost programa biti oko 16 miliona КM, što će nam omogićiti da zaposlimo oko 3.000 radnika", precizirao je Vujičić.

On je naglasio da je Vlada Republike Srpske iskazala razumijevanje za potrebe Zavoda za zapošljavanje, koji je primio zahtjeve za zapošljavanje 5.000 radnika, i juče izmijenila Akcioni plan zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2020. godinu.

"Na nama je da sačekamo objavu Akcionog plana i da proširimo program zapošljavanja za 1.000 radnika čime ćemo faktički obuhvatiti dvije trećine zahtjeva u ovoj godini", zaključio je Vujičić.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti