Odražana regionalna konferencija: "Kako IT može utjecati na poslovne rizike i profite banaka"?

18.03.2008. 15:56 / Izvor: Pristop BH
Odražana regionalna konferencija: 'Kako IT može utjecati na poslovne rizike i profite banaka'?

Danas je u sarajevskom hotelu Radon Plaza održana jednodnevna regionalna konferencija pod nazivom Kako IT može utjecati na poslovne rizike i profite banke, u organizaciji HERMES SoftLab Sarajevo, MIKROCOP BH i BANKART.

Prezentacije su ponudile veoma praktična saznanje koja su stečena kroz iskustva korisnika, a demonstracije konkretnih rješenja za savremeno elektronsko poslovanje kao i modele i tehnologije za optimizirano i sigurnosno upravljanje dokumentima će zasigurno pomoći u smanjivanju rizika u svakodnevnom poslovanju banaka. Veoma interesantna diskusija je vođena i o dilemama vezanim za outsourcing IT usluga.

Haris Čečo, direktor HERMES SoftLab Sarajevo je ovom prilikom izjavio sljedeće: »Banke i druge finansijske institucije sve više su svjesne da su efikasni poslovni procesi važna konkurentna prednost. Hermes SoftLab sa svojim dugogodišnjim iskustvom na ovom području nudi napredna rješenja koja u velikoj mjeri mogu pomoći na putu ka još efikasnijem i uspješnijem poslovanju finansijskih institucija i banaka.«

»U finansijskim organizacijama najveći dio poslovnih procesa temelji se na dokumentima, stoga uvođenjem modernih informacijskih tehnologija i novih organizacijskih pristupa za upravljanje dokumentima, može se postići veća efikasnost i profitabilnost u poslovanju. Rješenja i usluge, koje je Mikrocop uveo u mnogim finansijskim organizacijama u Sloveniji i Hrvatskoj, mogu povećati efikasnost finansijskih organizacija i na bosanskohercegovačkom tržištu« naglasila je Amela Oručević iz Mikrocop d.o.o. Sarajevo.

Aleksander Kurtevski iz Bankart-a je izjavio: »Bankart u principu tehnologiju koristi za otežavanje procesa zloupotrebe odnosno povečanje zaštite i skraćivanje vremena detekcije sumljivih aktivnosti.Djelotvorna je upotreba različnih kombinacija tehnologija i organizacijsko procesnih pristupa sa jasno definiranim ciljevima jer poznato je da 100% djelotvorne tehnologije ne postoje.«

HERMES SoftLab je prisutan u Bosni i Hercegovini već preko 12 godina, kao jedna od prvih stranih investicija u BiH. U proteklih dvanaest godina, HERMES SoftLab Sarajevo je postao značajan partner domaćim kompanijama, kao i mnogim svjetskim visokotehnološkim kompanijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti