Određena institucija za potpisivanje ugovora o nabavci zdravstvenih protivmjera

26.08.2020. 08:24 / Izvor: Akta.ba
Određena institucija za potpisivanje ugovora o nabavci zdravstvenih protivmjera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je na jučerašnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici Informaciju o identifikaciji nadležne institucije i kontakt-lica.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je na jučerašnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici Informaciju o identifikaciji nadležne institucije i kontakt-lica za potpisivanje okvirnih ugovora u okviru Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protivmjera.

Ministarstvo civilnih poslova BiH identificirano je kao nadležna institucija za zaključivanje okvirnih ugovora u okviru Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protivmjera, kojim se omogućava Bosni i Hercegovini učešće u EU javnim nabavkama lijekova i medicinskih sredstava za sprečavanje širenja pandemije koronavirusa Covid-19.

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević ovlaštena je da uime Bosne i Hercegovine, a na osnovu iskazanih potreba Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko Distrikta, izvrši potpisivanje okvirnih ugovora u okviru tog sporazuma.

Ako jedan od entiteta ili Brčko Distrikt ne iskaže zainteresiranost za određenu nabavku, ministrica Gudeljević će, uime Bosne i Hercegovine, potpisati okvirni ugovor koji će se odnositi na entitet, odnosno Brčko Distrikt, koji je iskazao zainteresovanost.

Obaveze plaćanja nabavljenih zdravstvenih protivmjera, proistekle iz potpisanih okvirnih ugovora, snosit će institucije entiteta, odnosno Brčko Distrikta BiH, koji je iskazao zainteresiranost za određenu nabavku o čemu će Gudeljević zaključiti sporazum o međusobnim pravima i obavezama između Ministarstva civilnih poslova BiH i nadležnih institucija entiteta i Brčko Distrikta BiH.

Ministarstvo civilnih poslova BiH zaduženo je da pripremi prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH radi osiguranja potrebnih sredstava na ime troškova skladištenja, špedicije i transporta proisteklih iz okvirnih ugovora, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti