Održan 3. sastanak organizacionog odbora 17. sajma EKOBIS 2019

02.09.2019. 09:26 / Izvor: Akta.ba
Održan 3. sastanak organizacionog odbora 17. sajma EKOBIS 2019

Predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić je prisutnim članovima odbora iznio do sad odrađene aktivnosti u organizaciji sajma.

U Privrednoj komori USK  je održan sastanak organizacionog odbora 17. Međunarodnog sajma ekologije - EKOBIS 2019. Predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić je prisutnim članovima odbora iznio do sad odrađene aktivnosti u organizaciji sajma. 

Prateći program sajma će punuditi raznovrsne sadržaje, iz kojih se mogu izdvojiti Međunarodna konferencija o međunarodnoj suradnji "Cirkularna ekonomija", B2B razgovori, prezentacije proizvoda i usluga izlagača, okrugli stolovi i radionice, dječiji eko-kviz, te mnogi drugi sadržaji.Također kao poseban događaj treba izdvojiti i konferenciju "Kreativna republika", koja će se u organizaciji Udruženja za promociju i razvoj kreativne industrije "Poligon" održati sedmicu dana ranije, kao poseban sadržaj sajma, od 05. - 07.09.2019. godine u Muzeju AVNOJA-a u Bihaću. 

Krajem sedmice počinju radovi na montaži sajamskih hala i opreme. Prijave izlagača i dalje pristižu, te se očekuje broj izlagača na nivou prethodne godine. . 

Grad partner sajma je Bjelovar koji će na sajmu predstaviti aktivnosti, projekte i privredu bjelovarskog područja. 

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je Vlada Unsko-sanskog kantona, suorganizator Grad Bihać, a podrška Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora F BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva F BiH i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta. 

Generalni medijski partner je RTV USK, dok je RSG Radio radijski sponzor. Medijski partneri su RTV Bihać, Akta.ba i Krajina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti