Održan deveti QSS Enterprise Day event

27.04.2012. 14:06 / Izvor: eKapija.ba
Održan deveti QSS Enterprise Day event

Prošle sedmice je u hotelu Bristol održan deveti po redu QSS Enterprise Day event koji je posjetilo nešto više od 250 gostiju iz finansijskog, telekomunikacijskog, privatnog i javnog sektora u BiH, saopćeno je iz kompanije QSS iz Sarajeva.

Ovo je jedan od najznačajnijih IT događaja u našoj zemlji, a ove godine je podržan od strane vodećih IT kompanija u svijetu, kao što su: Adobe, Cisco Systems, Check Point, Extreme Networks, FalconStor, HP, IBM, Oracle i VMware.

Ove kompanije su održale prezentacije s fokusom na mobility, cloud i kolaboracijske tehnologije, što se odlično nadovezalo na prezentaciju koju je održala analitička kuća Gartner pod nazivom: "CIO`s View on IT Industry`s Reshaping Trends: Cloud & Mobility".

Kako je istakao Ivan Maglić, regionalni direktor Gartner Adriaticsa, u budućnosti je moguće očekivati dodatnu simplifikaciju IT-a uz sve veći stepen usvajanja mobilnih i cloud rješenja.

Još jedan uspješan QSS Enterprise Day event je zatvoren zabavom u “Pivnici Sarajevo”, gdje je goste odličnom svirkom zabavila grupa Erogene zone.

Konferenciju je organizovala domaća IT kompanija QSS, a broj gostiju zasigurno govori o tome da bi u našoj zemlji trebalo biti više sličnih dešavanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti