Održan Drugi Business Cafe u BiH

22.03.2013. 11:22 / Izvor: eKapija.ba
Održan Drugi Business Cafe u BiH
OTVORI GALERIJU

U srijedu, 20.3.2013. godine, u kongresnoj dvorani hotela Central u Vitezu održan je drugi Business cafe u Bosni i Hercegovini, u suradnji sa zemljom partnerom, Republikom Slovenijom.

U srijedu, 20.3.2013. godine, u kongresnoj dvorani hotela Central u Vitezu održan je drugi Business cafe u Bosni i Hercegovini, u suradnji sa zemljom partnerom, Republikom Slovenijom.

Ovaj značajan poslovni događaj okupio je predstavnike 50 poduzeća iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, predstavnike Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i Gospodarske zbornice Slovenije, koji u budućnosti imaju za cilj poboljšati ekonomsku situaciju u našoj državi kroz unaprjeđenje poslovne suradnje između bosanskohercegovačkih i slovenskih poduzeća, saopćeno je iz Franšiznog centra BiH.

Događaj je otvorio domaćin, Franjo Rajković, predsjednik organizacijskog odbora Business cafe-a. U uvodnom dijelu prisutnima su se obratili Nj.E Andrej Grasselli, veleposlanik Republike Slovenije u BiH, Advan Akeljić, načelnik općine Vitez i dr.sc. Ismet Kumalić, predsjednik Vanjskotrgovinske BiH.

Predsjednik Gospodarske zbornice Slovenije prezentirao je značaj Bosne i Hercegovine za Sloveniju kao zemlje partnera za uvozne i izvozne aktivnosti. Pored podataka o uvozu i izvozu predstavljenih od strane Vanjskotrgovinske komore BiH, također su predstavljeni i dosadašnji rezultati na polju investicija slovenačkih poduzeća u Bosnu i Hercegoviu od strane Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini.

Nakon planarnog dijela uslijedili su izravni poslovni susreti između predstavnika poduzeća ove dvije države koji su za cilj imali uspostavljnje novih poslovnih suradnji. Glavni moderator drugog business cafe-a u BiH bio je ministar savjetnik u Veleposlanstvu Republike Slovenije u BiH, Gregor Presker.

Ovo je drugi događaj ovog tipa u Bosni i Hercegovini, a cilj je razmjena ideja, znanja, iskustava, ali i umrežavanje svih zainteresiranih strana, poduzetnika i drugih osoba iz javnog života.

Organizatori drugog Business cafe-a su bili: Veleposlanstvo Republike Slovenije u BiH, Vanjskotrgovinska komora BiH i Franšizni centar BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti