Održan festival vina Wine Fest: Vinari regije u Sarajevu

26.10.2013. 10:26 / Izvor: eKapija.ba
Održan festival vina Wine Fest: Vinari regije u Sarajevu
OTVORI GALERIJU

Sarajevo je ovaj vikend, u organizaciji kompanije Fina vina, bilo domaćin festivalu vina ''Wine Weekend''. Na sajmu se predstavilo preko 20-tak proizvođača vina i renomiranih gastro proizvoda iz BiH.

Sarajevo je ovaj vikend, u organizaciji kompanije Fina vina, bilo domaćin festivalu vina ''Wine Weekend''. Bečka kafana hotela Europe u dva dana trajanja Festivala (25. i 26. 10.) ugostila je preko 20-tak proizvođača vina i renomiranih gastro proizvoda iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Među domaćim izlagačima su: Vinarija Bili Brig iz Gruda, Brkić vinarija iz Čitluka, Podrum Grge Vasilja iz Međugorja, Vinogradi Nuić iz Ljubuškog, Mercator Galerija Okusa iz Sarajeva, te Podrum Vukoje i Podrumi manastira Tvrdoš iz Trebinja.

Na Festivalu hrvatske proizvode predstavljaju: Galić vina, Meneghetti, Korta Katarina, Rizman, Adžić i Dubrovački podrumi, a srbijanske: Podrum Aleksandrović, Vinarija Zvonko Bogdan i Vinarija Kovačević.

Kmetija Kocijančić Zanut, Edi Simčić, Belica, Simčić Marjan i P&F Wineries na Festivalu izlažu proizvode iz Slovenije.

Na Festivalu je i Gastro kutak, gdje proizvođači iz Bosne i Hercegovine predstavljaju domaće gastro specijalitete. Ovogodišnji ''Wine Weekend'' obogaćen je i s nekoliko zanimljivih programa, poput ''Noć bosanskohercegovačkih vina'' i ''Grand Tasting Red Wine''.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti