Održan najveći informacijsko-tehnološki događaj "Oracle Dan"

04.11.2014. 11:51 / Izvor: eKapija.ba

U prelijepom ambijentu hotela Terme u Sarajevu, 30.10.2014.godine upriličen je još jedan, osmi po redu Oracle Dan kojem je prisustvovalo nešto više od 250 učesnika.

U prelijepom ambijentu hotela Terme u Sarajevu, 30.10.2014.godine upriličen je još jedan, osmi po redu Oracle Dan kojem je prisustvovalo nešto više od 250 učesnika. Pored brojnih iznenađenja koja su domaćini priredili za taj, njima posebno bitan dan, prisutni su mogli pratiti i predavanja od strane predavača iz Grčke, Italije, Hrvatske, Srbije i BiH.

Oracle BH je tim povodom pripremio i večer zabave, druženje uz posebno osmišljen program te svečanu večeru.

Događaj je otvorio direktor Oracle BH, Damir Buljubašić, rekavši u svojoj poruci trenutne tehnološke trendove kao što su cloud, big data, socijalne mreže i njihovo značenje u poslovnom svijetu, mobilnost kao i potrebu za modernizacijom postojećih aplikacija i sistema.

Nakon njega, na pozornici su se izmjenili još i Frank Zervos, CEE Sales Consulting Director, koji je učesnicima prenio ovogodišnju Oracle mantru, Digital Disruption i Alessandro Fragapanne, Senior Manager Applications koji je govorio o posljednjim trendovima iz svijeta Oracle Aplikacija.

Sponzori konferencije, firme: BS Telecom Solutions, Info Studio, QSS, Combis, Zira, Mibo Komunikacije i Cisco, koji su se također predstavili prisutnima te kroz svoje prezentacije podijelili najznačajnija iskustva i predstavili svoje kapacitete.

Inače, Oracle je na BH tržištu prisutan kao vendor još od 1997. godine i najveći je američki IT vendor u našoj zemlji sa 20 uposlenih u domenama prodaje i konsaltinga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti