Održan okrugli sto na temu "Ko zastupa interese MSP-a?"

23.01.2020. 15:07 / Izvor: Akta.ba
Održan okrugli sto na temu 'Ko zastupa interese MSP-a?'

Tema okruglog stola je bila i procjena potreba privrednih subjekata za poboljšanjem vještina.

Okrugli sto na temu “Metodologija identifikacije organizacija koje zastupaju interese MSP-a i politika procjene potreba privrednih subjekata za poboljšanjem vještina” održan je u četvrtak, 23.01.2020. godine u Mostaru, u organizaciji Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Okrugli sto je organizovan s ciljem analize mogućnosti za uspostavu jedinstvene baze podataka tj. registra organizacija koje zastupaju interese malih i srednjih preduzeća te sistema identifikacije potreba privrednih subjekata za poboljšanjem vještina.

Učešće na okruglom stolu su uzeli predstavnici: Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Federalnog ministarstva trgovine, Ministarstva za pitanja branitelja HNK/Ž, te predstavnici privrednih komora i nevladinih organizacija.

Razgovarano je o metodologiji, principima i potencijalnim kriterijima za identifikaciju organizacija koje zastupaju interese MSP te o mehanizmima koji bi mogli obezijediti uspostavu jedinstvene baze podataka ovih organizacija.

Tema okruglog stola je bila i procjena potreba privrednih subjekata za poboljšanjem vještina. Kroz diskusiju su identifikovani potencijalni modeli procjene potreba privrednika te metodologija prikupljanja i obrade podataka. Istaknuto je kako, pored uspostave navedenih sistema, ključni faktor za njihovu funkcionalnost i efikasnu upotrebu predstavlja redovno ažuriranje podataka od strane MSP.

Okrugli sto je organizovan u okviru projekta “Ubrzanje socio-ekonomskih reformi većim uključivanjem u process EU integracija”, koji finansira Ambasada Kraljevine Nizozemske u okviru programa MATRA.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti