Održan poslovni forum u Laktašima

27.11.2017. 15:48 / Izvor: Akta.ba
Održan poslovni forum u Laktašima

Predstavnik firme cargo-partner, koja se bavi transportom i logistikom, naglasio je značaj učešća na ovakvim forumima.

Poslovni forum ,pod nazivom "Laktaši Investment MeetUp and Networking-LIMUN", u organizaciji Opštine Laktaši i STRATOS d.o.o., održan je u hotelu "San" u Laktašima, na kojem je prisustvovalo preko deset kompanija iz Austrije, kao i mnoštvo privrednika sa područja opštine Laktaši.

Predstavnik firme cargo-partner, koja se bavi transportom i logistikom, naglasio je značaj učešća na ovakvim forumima.

"Radimo po čitavom svijetu, te samim tim sam prisustvovao mnogim događajima ovakvog tipa i zaista sam zadovoljan organizacijom ovog foruma i što imamo priliku da se upoznamo sa mnogim privrednicima", rekao je Ante Pašalić, predstavnik firme cargo-partner iz Austrije.

Fokus prvog LIMUN-a je metalna, drvna i tekstilna industrija, te poljoprivreda i turizam.

"Imam iskustva sa ovakvim projektima, čak sam i učestvovala u projektu ovakvog karaktera, u saradnji sa dijasporom, koja nam je i pomogla da razvijemo naše tržište, konkretno za metalni sektor, kojim se naša firma i bavi", rekla je Sandra Đukanović, generalni menadžer firme Vendom d.o.o. iz Laktaša.

Cilj današnjeg foruma jeste da se privrednicima omogući uspostavljanje kontakata i konkretnih razgovora o mogućim poslovnim saradnjama.

"Veoma sam ponosan što smo omogućili privrednicima ovakav forum, na kojem će razmijeniti svoja iskustva i kontakte. Opština Laktaši će nastaviti podržavati privrednike kako bi što više proširili svoje biznise. Iskoristiću priliku da se zahvalim svim partnerima na projektu Dijaspora za razvoj, koji su i podržali organizaciju današnjeg događaja", naglasio je načelnik Laktaša Ranko Karapetrović.

Ovaj događaj je podržan u sklopu projekta Dijaspora za razvoj, koji predstavlja zajedničku inicijativu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Vlade Švicarske, Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti