Vijesti

Održan sastanak Federalne i kantonalnih uprava za šumarstvo

20.11.2008. 14:29 / Izvor: Fena

U Bosanskom Petrovcu 19. novembra 2008. godine je održan sastanak Koordinacije direktora Federalne i kantonalnih uprava za šumarstvo.

Sastanku na kojem se raspravljalo o najaktualnijim temama u ovoj oblasti prisustvovali su i resorna kantonalna ministrica Rasima Bobić i načelnik Općine Bosanskog Petrovca Ermin Hajder.

Jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda bila je predstavljanje Šumarskog programa Federacije BiH. Riječ o veoma značajnom projektu, koji će poštujući međunarodne dogovore i obaveze definirati opću politiku šumarstva i politiku upravljanja s divljači na području Federacije, uključujući održavanje i unapređivanje biodiverziteta u šumama i na šumskom zemljištu.

Naredni sastanak Koordinacije direktora Federalne i kantonalnih uprava za šumarstvo, kako je najavljeno, bit će održano za dva mjeseca u Posavskom kantonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti