Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Održan sastanak na temu provođenja Međudržavnog sporazuma BiH i SR Njemačke

29.07.2021. 08:45 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Privrednom komorom Federacije Bosne i Hercegovine i Privrednom komorom Republike Srpske, organizirala je sastanak na temu sprovođenja Međudržavnog sporazuma SR Njemačke i Bosne i Hercegovine o zapošljavanju radnika iz Bosne i Hercegovine kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Ministarstva vanjskih poslova, te predstavnici više od 20 kompanija korisnica detašmana.

Glavna tema sastanka je bila aktuelna problematika detaširanih preduzeća – sa akcentom na prevazilaženje problema detaširanih preduzeća u nastupajućoj 2021./2022., kao i pipreme za objavu Javnog konkursa/natječaja za dodjelu detašmana za izvođenje radova u Saveznoj Republici Njemačkoj u detašmanskoj 2021./2022. godini.

Prisutne je pozdravio predsjednik Ahmet Egrlić, koji se tom prilikom zahvalio ministarstvima, posebno resornom Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, te istakao kako je ministar Stasa Košarac učinio velike napore u rješavanju problematike detaširanih radnika, a sve u cilju realizacije postojećih i sklapanja novih poslova bh kompanija s njemačkim partnerima.

Također je pozvao korisnike detašmana da dostave informacije o eventualnim novim problemima koji otežavaju njihovo poslovanje, slijedom čega je stavio na raspolaganje kapacitete komore za pružanje pomoći pri rješavanju istih.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti