Održan sastanak Udruženja ovlaštenih prodajno-servisnih centara

27.04.2018. 10:20 / Izvor: Akta.ba
Održan sastanak Udruženja ovlaštenih prodajno-servisnih centara

Realizacijom postavljenih ciljeva Udruženja, postiglo bi se manje nesreća na cestama, bilo bi više novca u budžetu BiH i manje zagađenja okoline.

Udruženje ovlaštenih prodajno-servisnih centara novih motornih vozila, osnovano pri Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH, održalo je sastanak dana 26.04.2018. godine u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla.

Podršku radu Udruženja dali su prisutni ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić sa savjetnicom Dželminom Huremović i šef kabineta ministra unutrašnjih poslova TK Nedžad Konjić. Sastanku su bili prisutni članovi Udruženja i predstavnici P/GKFBiH i KPKT.

Navedeno Udruženje okuplja uvoznike i dilere novih motornih vozila, koji posluju po pravilima fer tržišne utakmice, redovne su platiše obaveza prema državi i zapošljavaju veliki broj radnika. Sastanak je održan sa ciljem da se prezentiraju dosadašnje aktivnosti, predstave ciljevi i da se sa prisutnim predstavnicima ministarstava pokušaju iznaći načini za rješavanje problema ovog sektora u Tuzlanskom kantonu, te pokrenu inicijative za izmjene zakonskih i podzakonskih akata koje bi dovele do smanjenja nivoa sive ekonomije, efikasnije administracije i samim tim, boljeg rada sektora.

Realizacijom postavljenih ciljeva Udruženja, postigli bi se sljedeći efekti:

Manje nesreća na cestama,

Manje zagađenja i zdravija životna okolina,

Više novca u budžetu BiH,

Ispunjavanje uslova za prijem u EU (smanjenje C02 emisija i sl.)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti