Održan seminar za tehnička lica rudarske industrije u BiH

10.12.2016. 11:11 / Izvor: Akta.ba
Održan seminar za tehnička lica rudarske industrije u BiH

Seminar je organizovan sa ciljem da razmjenom iskustava optimizujemo proizvodni asortiman, prateći potrebe vodećih privrednih subjekata.

Danas je u "Rafineriji ulja Modriča" a.d. Modriča održan tradicionalni jednodnevni seminar za tehnička lica rudarske industrije u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Seminar je organizovan sa ciljem da razmjenom iskustava/znanja, a kroz upoznavanje sa tehničkim dostignućima, proizvodnim procesom i kvalitetom proizvoda "Rafinerija ulja Modriča" a.d. Modriča, optimizujemo proizvodni asortiman, prateći potrebe vodećih privrednih subjekata i tržišne trendove.

Predstavnici kompanija, "ArcelorMittal" Prijedor, "Boksit" a.d. Milići, rudnici "Kreka" Tuzla, "Kakanj" d.o.o. Kakanj, rudnik uglja "Gračanica", „EFT - Rudnik i Termoelektrana Stanari" Stanari d.o.o., „Rudnik i termoelektrana Ugljevik" a.d. Ugljevik, "Inving Invest Inžinjering" d.o.o. Prijedor i "Natron-Hayat" d.o.o. Maglaj, obišli su novi Blending centar u koji je investirano 13 miliona evra. Savremeno postrojenje, potpuno automatizovani blending centar, na kome se vrši proizvodnja svih tipova motornih i industrijskih ulja, impresionirao je goste Rafinerije koji su konstatovali da ovo postrojenje stoji rame uz rame sa evropskim i svjetskim centrima.

Ništa manji utisak nije ostavila ni kvalitetno opremljena Ispitna laboratorija Rafinerije ulja Modriča kao i stručno osposobljen kadar, koji obezbjeduje brza i pouzdana ispitivanja. Razvoj sistema kvaliteta uslovio je savremeno funkcionisanje Ispitne laboratorije i rad u skladu sa zahtjevima standarda ISO 9001, ISO 14001 i BAS EN ISO/IEC 17025.

Za 40-tak gostiju, održane su stručne prezentacije na temu: "Maziva za komercijalna vozila i rudarsku mehanizaciju/hidraulična ulja" i "Mazive masti/industrijska ulja i maziva-reduktorska ulja".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti