Održan Sprakov Innovation Hack hackathon

30.10.2017. 10:56 / Izvor: Akta.ba
Održan Sprakov Innovation Hack hackathon

Tim SeekandHit je izradio rješenje za stvaranje sadržaja u realnom vremenu za sportske događaje.

Tri dana, četiri izazova, 10 timova, 38 natjecatelja - a koja tri tima su pobjednici Innovation Hack hackathona? 

1. nagrada 4500 KM - SeekandHit

2. nagrada 3000 KM - NightWatch

3. nagrada 1400 KM - DVC Solutions

Kakve proizvode bazirane na sportskim podacima su timovi razvili? Tim SeekandHit je izradio rješenje za stvaranje sadržaja u realnom vremenu za sportske događaje, što omogućuje brandovima da učinkovitije koriste sportske trenutke; NightWatch projekt je uveo element igre u klasičnu sportsku kladionicu, dok je DVC Solutions napravio platformu koja omogućava praćenje učinka većeg broja košarkaša iz različitih timova ili liga na jednom mjestu.

Sve je počelo u petak ujutro s pripremnim radionicama za hackathon, koje je do 17 sati držala ekipa iz Sportradara. Inače, Sportradar je suorganizator ovog natjecanja, zajedno sa SPARKom, a kao velika međunarodna korporacija zapošljava 1900 ljudi u 30 zemalja svijeta i posluje na jedinstvenom raskrižju sporta, medija i betting industrije. Hackathon je počeo točno u 17 sati, a deset timova je razvijalo svoje prijavljene ideje na ove izazove:

Sportsko klađenje

Gamifikacija sportskih podataka

Sportski podaci budućnosti

Sportsko novinarstvo

U 48 sati se svašta događalo - puno se radilo (neki su i zaspali za svojim radnim mjestima), mentori su davali korisne savjete, timovi su se međusobno družili, pili kavu Filicori (Binvest), vodu Ledu i energetske napitke Red Bull, a bilo je tu i puno hrane - od voća do junk fooda. Čak se i sat pomjerio unazad! Uslijedile su prezentacije svih rješenja napravljenih u ovih 48 sati, a zatim i proglašenje pobjednika. Tročlani žiri (Andrea Čordaš - SPARK, Stjepko Čordaš - NSoft, i Luka Pataky - Sportradar) jednoglasno je odabrao najbolje prema kriterijima inovativnosti, izvedivosti, tržištu i komercijalne održivosti.

Fotke pogledajte ovdje i sve aktivnosti na društvenim mrežama preko hashtagova #SPARKevent #sportsdata #SRhackathon2017. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti