Održan treći završni ciklus trodnevne obuke Upravljanje projektnim ciklusom

15.12.2017. 15:44 / Izvor: Akta.ba
Održan treći završni ciklus trodnevne obuke Upravljanje projektnim ciklusom

Zadnji ciklus obuke održan je od 13. do 15. decembra 2017. godine.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u saradnji sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla danas je održalo svečanu dodjelu certifikata učesnicima trećeg završnog ciklusa trodnevne obuke na temu "Upravljanje projektnim ciklusom".

S ciljem jačanja organizacionih i institucionalnih kapaciteta organa uprava, javnih preduzeća i drugih privrednih subjekata sa područja Tuzlanskog kantona te povećane potrebe za razvijanjem kapaciteta za pripreme kvalitetnih projektnih prijedloga, Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u saradnji sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla organizovalo je tri ciklusa  trodnevnih obuka na temu "Upravljanje projektnim ciklusom".

Prvi ciklus trodnevne obuke organizovan je u oktobru za predstavnike jedinica lokalnih samouprava na području Tuzlanskog kantona, dok je su novembru obuku pohađali predstavnici ministarstava u Vladi Tuzlanskog kantona i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona. Zadnji ciklus obuke održan je od 13. do 15. decembra 2017. godine, a namijenjen je bio predstavnicima javnih preduzeća i drugih privrednih subjekata sa područja Tuzlanskog kantona.

Obuku pod nazivom „Upravljanje projektnim ciklusom - Project Cycle Management (PCM)“ održali su predavači iz Udruženja za razvoj NERDA Tuzla koji imaju dugogodišnje iskustvo u pripremi i provedbi EU projekata, a usmjeren je ka jačanju kapaciteta za korištenje fondova Evropske unije i drugih donatora gdje su 44 učesnika kroz tri ciklusa održanih obuka imali priliku da dobiju potrebne informacije o svim fazama "Upravljanja projektnim ciklusom", elementima i sadržaju Logičke matrice, vremenskom rasporedu odnosno planu aktivnosti i izradi budžeta te na konkretnim projektnim prijedlozima steknu osnovne vještine potrebne za pripremu kvalitetnih projekatnih prijedloga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti