Održan trening "Slobodan pad" za uposlenike firme Delta trade d.o.o. Zenica

01.07.2019. 10:02 / Izvor: Akta.ba
Održan trening 'Slobodan pad' za uposlenike firme Delta trade d.o.o. Zenica

Uprava firme Delta trade željela je pokloniti jedno nesvakodnevno iskustvo svojim uposlenicima koji su prihvatili veliki izazov.

Uprava kompanije Delta trade d.o.o. Zenica, pripremila je iznenađenje za svoje uposlenike.

Uposlenici su bili nagrađeni trosatnim treningom koji je održala Elvisa Kovačević, certificirani strateški intervencionist, autor knjige “Spoznaja”, diplomirani strateg i savjetnik.

Uprava firme Delta trade željela je pokloniti jedno nesvakodnevno iskustvo svojim uposlenicima koji su prihvatili veliki izazov.

Elvisa Kovačević, inače nastanjena u USA, održava treninge po cijelom svijetu. Svoje znanje je stekla treninzima svjetski poznatog trenera, govornika i pisca Tony Robbinson-a.

Izazov koji je Elvisa pripremila je bio “Slobodan pad”, probijanje kroz strah i izlazak iz zone komfora. Na namom početku, pola grupe se odvojilo po strani i rekli su da ne smiju, ne žele, boje se visine, imaju “loša” leđa itd.

Ništa neobično jer ono što nam je nepoznato je automatski razlog za odustajanje. Tako je i u životu, odustane se prije nego što se pokuša.

 

Kada vidimo da su drugi to uradili bez straha, kada je grupna energija pozitivna, kada smo inspirisani i imamo podršku, usudimo se i možemo sve.

Na kraju je cijela grupa prošla kroz strah, svi su se usudili i pobijedili svoje predrasude i strahove.

"Koliko dugo ćeš još dozvoliti svojim strahovima da vladaju tobom?", pitala je trenerica Elvisa pojedine koji se nisu odmah usudili.

"Ponosni na cijeli tim, sada smo sigurni da imamo uposlenike koji žele da rade na prevazilaženju strahova i koji su otvoreni za napredak i promjene. Imali smo divno iskustvo koje će nam dugo ostati u sjećanju i nadamo se da će se naši uposlenici uvijek sjećati svoje pobjede straha ali i bodrenja kolega koji su svakom pojednicu dali pozitivnu energiju. Nikada nismo sami i uvijek ima rješenje. Kod nas je riječ 'problem' već odavno zamijenjena riječju 'IZAZOV'", izjavljuju Gordana Marković i Henry Tjahjoko, vlasnici i direktori firme Delta trade u Zenici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti