Održan webinar o Kickbox metodama u korporacijskim inovacijama

20.11.2020. 15:35 / Izvor: Akta.ba
Održan webinar o Kickbox metodama u korporacijskim inovacijama

Završen webinar na temu "Kako bh. kompanije mogu postati inovativnije uz korištenje kickbox metodologije".

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u suradnji sa organizacijom i-dijaspora u okviru projekta i-platform/Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine, organizirala je dana webinar na temu "Kako bh. kompanije mogu postati inovativnije uz korištenje kickbox metodologije".

Na ovoj prezentaciji prezentiran je značaj intrapoduzetništva za korporacije i njihove uposlenike. U uvodu je tematizirana Kickbox metoda u korporacijskim inovacijama za aktiviranje uposlenika i stvaranje vrijednih poslovnih modela za kompanije. Ovu metodu otvorenog koda razvio je Adobe, a primijenile su je hiljade kompanija širom svijeta. Zaključeno je da ova metoda ima potencijal da odigra značajnu ulogu u jačanju intrapoduzetništva i korporacijskih inovacija u BiH.

Predavači na webinaru su bili Mineta Galijašević i Nedim Efendić. Galijašević radi u Odjelu za istraživanje i razvoj u kompaniji Siemens u Švedskoj, gdje vodi i projekat intrapoduzetništva. Ona je također doktorski kandidat na studiju o intrapoduzetništvu na Univerzitetu Linköping. Ranije je obnašala ulogu menadžment konsultanta u kompaniji Propia AB u Švedskoj. Efendić je suosnivač Scaleprocess AB, savjetodavne kompanije za poduzetnike čija specijalizacija je pomoć kompanijama u poticaju rasta. Ranije je obnašao ulogu predavača i istraživača poduzetništva na Stockholm School of Economics.

Ovaj webinar predstavlja nastavak uspješne suradnje između Vanjskotrgovinske komore BiH i organizacije i-dijaspora u okviru projekta i-platform/Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine, koje su u proteklom periodu zajedno organizirale pet webinara za bh. poslovnu zajednicu.

Webinar je održan putem Zoom aplikacije/platforme, a prisustvovalo je 17 polaznika iz 15 kompanija, organizacija i institucija.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti