Održana edukacija u okviru Modela energetske efikasnosti

29.03.2019. 11:23 / Izvor: Akta.ba
Održana edukacija u okviru Modela energetske efikasnosti

Zajednički zaključak održane edukacije je da Model EE doprinosi općem dobru građana Kantona Sarajevo.

U okviru projekta Model poboljšanja energetske efikasnosti u zgradarstvu na području Kantona Sarajevo (Model EE) 27.03.2019. godine, u organizaciji Udruženja upravitelja stambeno-poslovnih zgrada FBiH u Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije Bosne i Hercegovine, održana je edukacija za upravnike stambeno-poslovnih zgrada. Prisutnim se ispred Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH obratio Almin Mališević, direktor Sektora za industriju i usluge i iskazao spremnost Komore da podrži ovakve projekte. Na edukaciji je prisutnima prezentiran Model EE, prednosti primjene mjera energetske efikasnosti na stambenim objektima, kao i koraci u procesu prijavljivanja korisnika. Edukaciju su održali članovi Radne grupe za podršku implementaciji Modela EE, te uposlenici Ureda za energetsku efikasnost SERDA.

Učesnici edukacije su izrazili zadovoljstvo prezentiranim Modelom EE i zainteresovanost za aktivno učešće u implementaciji navedenog Modela. Iznijeli su probleme sa kojima se susreću u radu te ukazali na potrebu da se postojeća zakonska regulativa poboljša. Istakli su da postoji velika potreba za edukacijom etažnih vlasnika o mjerama energetske efikasnosti.

Zajednički zaključak održane edukacije je da Model EE doprinosi općem dobru građana Kantona Sarajevo i da će svojim korisnicima pružiti podršku pri implementaciji Model EE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti