Održana konferencija o upravljanju ljudskim resursima: Predstavljene tehnike produktivne diskusije, učinkovitost sistema kompenzacije i navike uspješnih ljudi

18.11.2009. 14:02 / Izvor: Fena
Održana konferencija o upravljanju ljudskim resursima: Predstavljene tehnike produktivne diskusije, učinkovitost sistema kompenzacije i navike uspješnih ljudi

U organizaciji portala Posao.ba u Sarajevu je 18. novembra 2009. godine održana konferencija o upravljanju ljudskim potencijalima na kojoj je prisustvovalo stotinjak uspješnih poslovnih ljudi, menadžera, vlasnika i direktora vodećih kompanija iz BiH i regiona.

Po riječima direktora portala Posao.ba Edina Mehića cilj ovog jedinstvenog susreta poslodavaca iz cijele BiH bio je unapređenje odnosa na tržištu rada.

"Uspješne kompanije poznaju važnost kvalitetnog upravljanja ljudskim potencijalima, posebno u kriznim situacijama čime izbjegavaju ili ublažavaju posljedice krize", kazao je Mehić.

Pored menadžmenta ljudskih potencijala, stručnjaci iz različitih područja kroz niz predavanja i radionica govorili su o tehnikama produktivne diskusije, učinkovitosti sistema kompenzacija, navikama uspješnih ljudi i drugim aktuelnim temama.

Predstavljeni su i praktični savjeti koji se mogu odmah primijeniti da bi kompanije razumjele utjecaj krize, minimizirale negativne posljedice, te razvile profesionalnu kriznu strategiju za najbezbolnije prebrođavanje krize i pozicioniranje za dugoročni rast i uspjeh.

Sponzori konferencije bili su Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), Austrijska agencija za tehničku saradnju (ADA) i Federalni zavod za zapošljavanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti