Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Održana konferencija Summit uspješnih menadžera: Boyko Borissov ličnost godine

05.07.2018. 13:25 / Izvor: Akta.ba

Pred 38. svečanu ceremoniju uručenja prestižnih nagrada "Najmenadžer" u sarajevskom Hotelu Holiday jutros je održana tradicionalna Međunarodna poslovna konferencija pod nazivom Summit uspješnih menadžera regiona, sa glavnom temom "Regionalni razvoj i saradnja - investicije u jugoistočnoj i srednjoj Evropi i razvoj biznisa u regionu".

Summit uspješnih

Godišnja sarajevska manifestacija nagrada "Najmenadžer" - u čast biznisa - osim proglašenja najboljih od najboljih u biznisu iz regiona jugoistočne i srednje Evrope - protiče i u znaku razgovora i dogovora biznismena i predstavnika vlasti sa najviših nivoa o mogućim pravcima daljeg razvoja, unaprjeđenju ekonomije, bržem i većem regionalnom povezivanju, ekonomskim dometima i budućim šansama jugoistočne i srednje Evrope.

Posebne zasluge

Na tradicionalnoj međunarodnoj poslovnoj konferenciji, pored radnog dijela Konferencije, bilo je i svečano. Premijer Vlade Republike Bugarske, NJ.E Boyko BORISSOV, zbog službenih državničkih obaveza, bio je spriječen da prisustvuje svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u večernjim satima, pa mu je nagrada "Ličnost godine" uručena na Konferenciji. Nj.E. BORISSOV je, stoji u obrazloženju Specijalnog žirija, kao predsjedavajući Evropske unije, jako mnogo pažnje i vremena posvetio Zapadnom Balkanu. Nagrada "Ličnost godine" se dodjeljuje za posebne zasluge državnicima iz regiona.

Stalna prateća manifestacija

Summit uspješnih stalna je prateća manifestacija Izbora najmenadžera i najkompanija, u organizaciji Nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija jugoistočne i srednje Evrope, gdje najbolji evropski menadžeri analiziraju i diskutuju o mogućim rješenjima problema u biznisu i ekonomiji u našem regionu.

Poslovnu konferenciju, po tradiciji, otvorio je Pane ŠKRBIĆ, predsjednik Organizacionog odbora i generalni direktor Projekta, koji je istakao da je ovo "tradicionalni godišnji skup najuspješnijih menadžera iz regi ona, na kome menadžeri i ostali učesnici dogovaraju konkretnu saradnju i nove investicije".

Delesacija ministara

Ovom reprezentativnim skupu, između ostalih, obratili su se i Boyko BORISSOV, premijer Bugarske, Denis ZVIZDIĆ, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Valentin INZKO, visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, Mirko ŠAROVIĆ, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Ismir JUSKO, ministar komunikacij a i prometa u Vijeću ministara BiH, Stjepan MESIĆ, bivši predsjednik R Hrvatske, Zijad BEĆIROVIĆ, osnivač i direktor Instituta IFIMES iz Ljubljane, Safet GERXHALIU, predsjednik Privredne komore Kosovo, te Ana JORDANOVA, vlasnica i kreativna direktorica Vinarije STOBI iz Makedonije, Stjepan ŠAFRAN, vlasnik i generalni direktor kompanije METAL PRODUKT, Zagreb, Republika Hrvatska i mnogi drugi uspješni menadžeri iz cijele Evrope.

Uvodničari Konferencije bili su Žarko RADULOVIĆ, suvlasnik i direktor kompanije MONTENEGRO STARS HOTEL GROUP Budva, na temu "Investicije u turizam u zemljama JIE kao razvojna šansa regiona" i Zlatan MULABDIĆ, član Uprave kompanije ABC SOFTWARE DEVELOPMENT Sarajevo, na temu ,"IT tehnologije - šansa za razvoj regional

Konferenciji su prisustovali brojni mediji iz više zemalja Evrope, a za ovu Konferenciju i 38. svečanu ceremoniju dodjele nagrada NAJMENADŽER, iz Republike Bugarske je akreditovano čak 25 medijskih kuća.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti