Održana "Platforma za nisko - karbonski urbani razvoj Unsko – sanskog kantona"

26.09.2020. 09:53 / Izvor: Akta.ba
Održana 'Platforma za nisko - karbonski urbani razvoj Unsko – sanskog kantona'

Cilj konferencije bila je analiza trenutnog stanja ali i potencijala USK u oblastima energetike, upravljanja otpadom i elektromobilnosti.

U organizaciji udruženja Energis uz finansijsku pomoć Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, održana je konferencija 24.09.2020. u Hotelu Opal Exclusive u Bihaću, pod nazivom „Platforma za nisko – karbonski urbani razvoj Unsko – sanskog kantona“ u okviru projekta „Platforma za nisko – karbonski urbani razvoj FBiH“.

Cilj konferencije bila je analiza trenutnog stanja ali i potencijala USK u oblastima energetike, upravljanja otpadom i elektromobilnosti kroz primjenu inovativnih rješenja za nisko – karbonski urbani razvoj.

"Ideja nam je da ovom prilikom prođemo kroz aktuelne tematike u smislu energetike, transporta, upravljanja otpadom i pametnog grada i zajednice, a namjera nam je kroz diskusije da izvučemo neke pouke i preporuke od strane građana i ljudi, koji predstavljaju vlasti, ali i taj pametni, konsultantski i nevladin sektor i da zajedno dođemo do liste preporuka koje bi onda zagovarali kod donosioca odluke, kako bi ih ispromovisali i donijeli poboljšanje života i razvoja naše države“, navodi Hamdija Mujezin, direktor Centra za edukaciju i podizenje svijesti.

Generalni sponzori projekta su: Westport Consulting, LANACO kompanija, Fabrika Cementa Lukavac

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti