Održana radionica "Animacija turista u ruralnim sredinama"

28.11.2018. 13:38 / Izvor: Akta.ba
Održana radionica 'Animacija turista u ruralnim sredinama'

Radionici je prisustvovalo dvadesetak učesnika, poljoprivrednih proizvođača sa projektnog područja, mali poduzetnici, vlasnici seoskih domaćinstava i zaposlenici turističkih organizacija.

U utorak, 27. novembra 2018. godine u sali hotela Reumal u Fojnici održana je radionica pod nazivom "Animacija turista u ruralnim sredinama". Radionici je prisustvovalo dvadesetak učesnika, poljoprivrednih proizvođača sa projektnog područja, mali poduzetnici, vlasnici seoskih domaćinstava i zaposlenici turističkih organizacija. Sa trenericom Nerkom Jugo prisutni su vježbali pozicioniranje i umrežavanje sa ciljem stvaranja atraktivne turističke destinacije. Zajednički su elaborirali krucijalna pitanja kao što je zajednički rad, cijene na tržištu, te važnost i tipovi signalizacije. Jasno su definisani klijenti u ruralnom turizmu i njihova različitost u profilu i očekivanjima. Učesnici su na interaktivan način iznijeli ideje kako animirati turiste i osmisliti jednodnevni, trodnevni i petodnevni program.

 

Projekt “Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije” je podržan u okviru Programa za civilno društvo 2014.-2015., sa ciljem povezivanja građana i smanjenja nezaposlenosti kroz unapređivanje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i procjenu tržišta aktivnog stanovništva.

Radionicu je organizovalo Udruženje Alterural, uz podršku partnera PD Vranica Fojnica.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti