Održana radionica u okviru projekta ruralnog osnaživanja turističkih destinacija

22.03.2018. 08:27 / Izvor: Akta.ba

Na treningu je bilo prisutno više od 25 pružaoca usluga u ruralnom turizmu, te predstavnika općina sa područja djelovanja projekta.

U prostorijama Turskog kulturnog centra u Fojnici, jučer je održana radionica na temu "Marketing - povezivanje s tržištem".

Ovaj tehnički trening je prvi po redu iz sekcije marketinga, i jedan je od 10 planiranih u sklopu projekta finansiranog sredstvima Evropske unije, pod nazivom "Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije".

Domaćin i ko-organizator radionice je Planinarsko društvo "Vranica" Fojnica, jedan od partnera Alterurala na projektu. Predavač je prof. Almir Peštek.

Na treningu je bilo prisutno više od 25 pružaoca usluga u ruralnom turizmu, te predstavnika općina sa područja djelovanja projekta.

Na radionici su posebno obrađene metode pomoću kojih se svi biznisi u ruralnim područjima mogu povezati s tržištem i na taj način povećati svoju konkurentnost. Posebna pažnja je obraćena na promotivne aktivnosti koje seoska domaćinstva mogu uraditi, sa osvrtom na digitalni marketing. 

Projekt “Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije” je podržan u okviru Programa za civilno društvo 2014.-2015., sa ciljem povezivanja građana i smanjenja nezaposlenosti kroz unapređivanje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i procjenu tržišta aktivnog stanovništva.

Projekt je finansiran sredstvima Evropske unije.

Trajanje projekta je 3 godine, a općine djelovanja ovog projekta su Kreševo, Vareš, Ilijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari Grad, te Istočni Stari Grad

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti