Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Održana redovna Skupština VTK/STK BiH

12.06.2021. 10:58 / Izvor: Akta.ba

Redovna sjednica Skupštine Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održana je danas, 11.06.2021. godine u Neumu.

Na sjednici je razmatran i jednoglasno usvojen Izvještaj o radu VTK/STK BiH i Izvještaj o materijalno finansijskom poslovanju za 2020.godinu.

U izvjestaju su istaknuti pravci djelovanja Komore, sa predloženim mjerama i aktivnostima fokusiranim na doprinos u smanjenju negativnih učinaka pandemije na privredu Bosne i Hercegovine.

Govorilo se i o projektnim aktivnostima i pokretanju projekta Digitalne komore, odnosno digitalizaciji privrednog sektora, koja objedinjuje sve proizvođače iz Bosne i Hercegovine na jednom mjestu u cilju umrežavanja i povezivanja sa potencijalnim kupcima kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.

Zastupnici su izrazili zadovoljstvo održanom prezentacijom Izvještaja o radu za 2020.godinu, te podržali rad Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine i zalaganje za bh privrednike u vrijeme pandemije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti