Održana sjednica Sekcije stanica za tehničke preglede Privredne Komore USK

25.03.2008. 15:43 / Izvor: Privredna komora USK
Održana sjednica Sekcije stanica za tehničke preglede Privredne Komore USK

Na danas održanoj sjednici Sekcije stanica za tehničke preglede PK USK prisustvovali su predstavnici 16 stanica za tehničke preglede vozila, od 17 registriranih stanica na području USK, te predstavnici IPI Instituta za privredni inženjering d.o.o. Zenica.

Sjednica je bila informativnog karaktera. Podnešeni su izvještaji sa dvaju sjednica: one održane u Institutu za privredni inženjering IPI d.o.o. Zenica 17. marta/ožujka ove godine o umrežavanju u jedinstven informacijski sistem svih stanica za tehničke preglede i izvještaj sa sastanka sa ministrom prometa i komunikacija F BiH o tekućoj problematici u radu stanica za tehničke preglede F BiH održanoj 24. marta/ožujka ove godine.

Nakon izvještaja uslijedila je kraća diskusija gdje su iznešeni problemi s terena u funkcioniranju novih programa kod izrade preventivnih i obrazaca za registraciju motornih vozila TP1 koji ne prate brojeve faktura, kao i onih tehničko-eksploatacionih, kao i za problem unosa podataka kod vanrednih tehničkih pregleda.

O svim ovim problemima bit će upoznat IPI, Institut za privredni inženjering d.o.o. Zenica, kako bi se oni u dogledno vrijeme riješili. Na sjednici iznešen i problem preuzimanja obrazaca i putovanja u Mostar svakog vlasnika stanice za tehničke preglede pojedinačno što stvara bespotrebne troškove i gubljenje vremena.

Stoga je zaključeno da predsjednik i sekretar Grupacije saobraćaja i veza PK USK, odnosno Sekcije stanica za tehničke preglede vozila preuzmu obrasce TP1 za sve stanice za tehničke preglede u Ministarstvu prometa i komunikacija F BiH u Mostaru, te da ih u prostorijama PK USK predstavnici stanica za tehničke preglede mogu preuzeti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti