Vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme PSBiH - Prihvaćena informacija o aktivnostima Izvozno-kreditne agencije BiH

17.06.2009. 09:53 / Izvor: Fena

Na sjednici Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj održanoj 16. juna 2009. godine analizirano je provođenja zaključaka usvojenih na prošloj sjednici Zajedničke komisije.

Uz prihvaćene zaključke Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), usvojen je zaključak Zajedničke komisije kojim se od Agencije traži da do sredine novembra ove godine napravi detaljnu Analizu pozitivnih i negativnih iskustava u svom i situacije na terenu sa mogućim prijedlogom mjera, iz koje bi se moglo zaključiti šta je potrebno i moguće promijeniti u oblasti unapređenja stranih investicija.

Prihvaćena je informacija o aktivnostima Izvozno-kreditne agencije Bosne i Hercegovine, uz zaključak kojim se Agencija zadužuje da dostavi prijedloge mjera za unapređenje svojih aktivnosti.

Na sjednici su primljene k'znanju Deklaracija o budućoj saradnji parlamenata zemalja zapadnog Balkana i plan aktivnosti novoosnovane Regionalne mreže parlamentarnih odbora za ekonomiju zemalja regiona, odnosno Zaključci i preporuke sa konferencije "Uloga parlamenata u pokretanju i podsticanju konkurentnosti i privrednog rasta unapređenjem poslovnog okruženja u zemljama zapadnog Balkana" koja je održana u Beogradu 6. i 7. marta 2009. godine.

Komisija je, također, primila k'znanju Informaciju Direkcije za evropske integracije o korištenju pretpristupnih fondova, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti