Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Održane radionice Job Lab u Sanskom Mostu

02.03.2018. 12:46 / Izvor: Akta.ba

U okviru projekta "Job lab" u prostorijama Mješovite srednje škole u Sanskom Mostu održane su informatičke edukacije za nezaposlene osobe s evidencije Službe za zapošljavanje USK.

Hladnoća i niske temperature u Sanskom Mostu nisu spriječile polaznike da prisustvuju edukacijama koje realizuje Američka trgovačka komora u saradnji sa njenim članicama- kompanijom Telemach i Fondacijom Telemach, IT Academy, te omladinskom informativnom platformom Hoću.ba

Projekat je podržao Zavod za zapošljavanje USK čiji su predstavnici vršili selekciju polaznika. Kriterij za učestvovanje edukacijama bio je posjedovanje bazičnog znanja o IT tehnologijama. Svi polaznici su nakon dvodnevne edukacije dobili certifikate iz IT tehnologija, poklon vaučere IT Academy, a od kompanije Telemach najbolji polaznik u Sanskom Mostu dobio je tehnički uređaj tablet.

Društveno odgovorna kompanija Telemach je donirala i uslugu interneta Mješovitoj srednjoj školi u Sanskom Mostu, a obećana je i pomoć u vidu opreme za informatički kabinet koji je u lošem stanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti