Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Održani šesti susreti grudskih gospodarstvenika

15.11.2018. 10:42 / Izvor: Akta.ba

U sklopu proslave obilježavanja Dana općine Grude 2018. u srijedu je na Agroturizmu Marića Gaj u Ružićima održan 6. susret grudskih gospodarstvenika, pišu grude-online.

Općina Grude temelji svoje djelovanje na uspješnom poduzetništvu, po čemu je ovaj kraj itekako poznat. Cilj je poduzetništvo, rad i sve vrijednosti koje proizlaze iz rada staviti na jednu visoku razinu i s ponosom ga prezentirati na Dan općine. Na početku susreta sve nazočne pozdravio je i uputio dobrodošlicu načelnik općine Grude Ljubo Grizelj.

Brojni gosti su sudjelovali na navedenom susretu, a neki od njih su prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. Dr. Vlado Majstorović, prorektor za međusveučilišnu suradnji, prof. dr. Zdenko Klepić, projektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom. Zatim dr. Đuro Njavro, osnivač i dekan Zagrebačke škole ekonomije i managmenta, Miljana Glamuzina glavni tajnik HDZ BiH, Zlatko Ževrnja, bivši župan splitsko-dalmatinske županije, kao i mnogi drugi.

Tijekom susreta predstavnica Bisnode BH analitičko-bonitetne kuće, adekvatan i poželjan analitički partner prezentirala je rezultate poslovanja grudskog gospodarstva za 2017. godinu.

Iz prezentacije se vidjelo kako je povećan rast broja zaposlenih, a na koncu njenog predavanja prikazano je top 10 grudskih gospodarstvenika.

Top 10 grudskih gospodarstvenika po prihodu su Violeta, Grafotisak, Bili Brig, Frank – Trgovina, TP Drinovci, Agrokor, Bilo Trade, Grioss, AX Soling, PZ Vino-Duhan-Voće. Po dobiti su to kompanije na prvom mjestu ponovo Violeta zatim Grafotisak, TP Drinovci, Bili Brig, Frank – Trgovina, Grudska Pivovara, GP Toming, Agrokor, PZ Vino-Duhan-Voće i Autobat.

Samostalno poduzetništvo, jedno od važnih segmenata grudskog gospodarstva, kroz statističke podatke ali i druge pokazatelje, te formulu uspješnosti samostalnog poduzetništva u općini Grude prikazao je djelatnik Odjela za razvoj općine Grude, Ante Bušić.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti