Održano stručno predavanje za sve farmere koji sarađuju sa firmom Madi

25.06.2014. 08:33 / Izvor: eKapija.ba

Za oko 150 prisutnih osoba predavanja su održali profesori sa Veterinarskog fakulteta Sarajevo prof. Dr. Abdulah Gagić i prof. Dr. Emina Rašidbegović.

Proteklog vikenda u prostorijama firme Madi d.o.o. Tešanj, održano je stručno predavanje za sve farmere koji u ovom momentu imaju poslovnu saradnu sa ovom firmom. Za oko 150 prisutnih osoba predavanja su održali profesori sa Veterinarskog fakulteta Sarajevo: prof. Dr. Abdulah Gagić ( Tema: Značaj međuturnusne pauze u proizvodnji mesa) i prof. Dr. Emina Rašidbegović ( Tema: Biosigurnost na farmama peradi).

U ime organizatora  predavanja prisutnima su se obratili direktor proizvodnje firme Madi Edin Jabandžić, i šef službe kooperacije Edine Hotić. Jabandžić je u svom obraćanju zaželio svim prisutnim dobrodošlicu, i obećao da će se truditi da se ovakva druženja i okupljanja održavaju tradicionalno svake godine, a sve u cilju unapređenja procesa proizvodnje i poboljšanja kvaliteta krajnjeg proizvoda.

Pored pomenutih prisutne je pozdravio i predsjednik UO Udruženja peradara FBiH Mesud Pinjo, koji je istakao da je Madi u ovom momentu jedan od najvećih organizatora tova pilića u BiH.

Nakon službenog dijela za sve prisutne priređeno je druženje i zabava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti