Oglasili se iz Otvorene mreže nakon privođenja Batka

20.10.2020. 15:00 / Izvor: Akta.ba
Oglasili se iz Otvorene mreže nakon privođenja Batka

Almir Čehajić Batko je priveden, navodno, zbog finansijskih malverzacija, a u toku je pretres njegove imovine kao i službenih prostorija.

Nakon što je objavljena informacija da su pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), jutros u Sarajevu priveli Almira Čehajića Batku, poznatog humanistu, te radijskog i televizijskog voditelja, oglasili su se iz Radio "Otvorene mreže".

Njihovu objavu na društvenoj mreži Facebook prenosimo u cijelosti:

"Nakon što se u pojedinim bh. medijima pojavila informacija da je predsjednika nevladine organizacije“Otvorena mreža“ Almira Čehajića Batka uhapsila SIPA, Čehajić je potvrdio da su u ranim jutarnjim satima pripadnici SIPA-e izuzeli određenu dokumentaciju iz službenih prostorija. Kako je naveo, radi o se prijavi pacijenata koji su u programu „Otvorene mreže“ za kadeverične transplantacije. Istakao je kako je siguran da će se sve završiti pozitivno, kako za organizaciju, tako i za sve pacijente".

Podsjetimo, Almir Čehajić Batko je priveden, navodno, zbog finansijskih malverzacija, a u toku je pretres njegove imovine kao i službenih prostorija

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti