Vijesti

OHR pokreće internet stranicu za građane BiH

16.02.2008. 12:59 / Izvor: Fena

Ured visokog predstavnika i specijalnog predstavnika EU danas je pokrenuo internet stranicu www.reci.ba i natječaj za najbolju sliku, saopćeno je iz OHR-a.

Internet stranica www.reci.ba omogućava građanima da se informiraju o tijeku kampanje i iznesu svoja viđenja i konkretne prijedloge. Komentari mogu biti u obliku teksta ili video snimka.

Građani se putem Interneta također mogu prijaviti na jednu od 16 javnih rasprava koje će biti održana širom BiH.

Tema konkursa za najbolju sliku je "Bosna i Hercegovina i Evropska unija". Slike trebaju prenijeti jedinstvenu i upečatljivu poruku ili izražaj o prednostima članstva Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

Autor prvoplasiranog rada će osvojiti 999 KM. Za drugo i treće osvojeno mjesto autori će dobiti 666 KM i 333 KM. Najbolje slike će biti štampane na plakatima, brošurama i drugim promotivnim materijalima EUSR-a. Krajnji rok za učešće je 15. april 2008. godine. Pravo učešća imaju svi građani BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti