Oko 250.000 Nijemaca kupi obuću proizvedenu u Tešnju

02.10.2020. 09:54 / Izvor: Akta.ba
Oko 250.000 Nijemaca kupi obuću proizvedenu u Tešnju

Juče je u Tešnju proizvedena prva cipela iz tzv. brizganog programa.

Juče je u Tešnju proizvedena prva cipela iz tzv. brizganog programa. Kako su nam rekli ovo je prva ovako proizvedena cipela u BiH, jer se do sada u BiH i Tešnju prozvodio samo tzv. lijepljeni program.

"Ovo je rezultat dvanaestogodišnjeg rada i razvoja Alpina Bromy, posebno nove investicije u opremu vrijednosti cca 5 miliona KM. Nova i moderna mašina i oprema iz Njemačke omogućuje proizvodnju sportske, alpinističke i druge obuće visokog kvaliteta. Konačna odluka i povjerenje za dalje investiranje donesena je u Alpina Slovenija, te im treba čestitati i zahvaliti na iskazanom povjerenju u Tešanj i Bosnu i Hercegovinu", izjavio je prilikom posjete kompaniji načelnik općine Suad Huskić

Uz ovu investiciju zadržava se postojećih oko 350 radnih mjesta, te omogućava planirano novo zapošljavanje cca 85 radnikad do kraja godine.

Kako je rečeno, kompanija planirana dnevna proizvodnja je cca. 2500 pari gotovih cipela, ili godišnje preko 400.000 pari.

Inače, oko 250.000 Nijemaca kupi obuću proizvedenu u Tešnju, pod oznakom "MADE IN BIH".

"Investicije i u vremenu svjetske ekonomske krize ohrabruju, jer imamo povjerenje domaćih i stranih investitora, jer će uz investicije biti zadržana postojeća i otvorena i nova radna mjesta", istakao je Huskić.

 

 

Investicije i poslovni uspjesi koji ohrabruju 💪 Juče je u Tešnju proizvedena prva cipela iz tzv. brizganog programa. Kako su nam rekli ovo je prva ovako proizvedena cipela u BiH ✅, jer se do sada u BiH i Tešnju prozvodio samo tzv. lijepljeni program. Ovo je rezultat dvanaestogodišnjeg rada i razvoja Alpina Bromy, posebno nove investicije u opremu vrijednosti cca 5 miliona KM. Nova i moderna mašina i oprema iz Njemačke omogućuje proizvodnju sportske, alpinističke i druge obuće visokog kvaliteta. Konačna odluka i povjerenje za dalje investiranje donesena je u Alpina Slovenija, te im treba čestitati i zahvaliti na iskazanom povjerenju u Tešanj i Bosnu i Hercegovinu. Uz ovu investiciju zadržava se postojećih oko 350 radnih mjesta, te omogućava planirano novo zapošljavanje cca 85 radnika do kraja godine🔝📈 Nekoliko lijepih brojki; dnevno je planirana proizvodnja cca. 2500 pari gotovih cipela, ili godišnje preko 400.000 pari. Oko 250.000 Nijemaca kupi obuću proizvedenu u Tešnju, pod oznakom „MADE IN BIH “ 🇧🇦🇧🇦🇧🇦 Investicije i u vremenu svjetske ekonomske krize ohrabruju, jer imamo povjerenje domaćih i stranih investitora, jer će uz investicije biti zadržana postojeća radna mjesta i ako Bog da otvorena i nova radna mjesta. Tokom septembra sam posjetio tri takve investicije u Tešnju (Mann+Hummel BA, Inženjering i Alpina Bromy). Na kraju, ne manje važno, Iskrene čestitke i želje za dalji uspjeh svim uposlenim u Alpina Bromy, centrali Alpine u Sloveniji, te posebno direktoru Suadu Roši, koji je pokazao da predanost i posvećenost poslu daju rezultate.

Posted by Suad Huskić on Friday, October 2, 2020

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti