Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Oko 50 privrednih subjekata na info sesiji Challenge to change projekta

28.03.2018. 13:23 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, danas je  održan info dan na  kojem je predstavljen 2. Poziv za prijavu inovativnih projekata u okviru Challenge to change projekta koji je uspostavljen u našoj zemlji zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u Bosni I Hercegovini. Info danu je prisustvovalo oko 50 privrednih subjekata koji su informisani o uslovima apliciranja,  ali  kriterijima koji trebaju biti ispunjeni.

Grant sredstva Challenge fonda su dostupna privrednim subjektima iz cijele BIH, ali i Švedske, koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za startup iznosi 10.000,00 EUR, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih 30.000,00 EUR, s tim da moraju obezbijediti i vlastito učešće u iznosu minimalno od 50%.

Challenge to change projekt ( C2C ) implementiraju Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska. Cilj implementacije ovog projekta jeste jačanje privrednog razvoja u BiH, kao i jačanje saradnje Švedske i BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti