Okolini prijatna maziva

26.03.2013. 13:38 / Izvor: eKapija.ba

Firma Valbih d.o.o. je formirana 1996 godine, kao trgovačko preduzeće i od samog početka bavi se distribucijom ulja i maziva, prvobitno brenda Valvoline i Olma, a kasnije i brendova Zep i Unico Filter. Potreba kupaca za uljem čija je cijena prihvatljiva za naše tržiste, nagnala je Valbih na razvoj vlastitog brenda BIOL.

 

Firma Valbih d.o.o. je formirana 1996. godine, kao trgovačko preduzeće i od samog početka bavi se distribucijom ulja i maziva, prvobitno brenda Valvoline i Olma, a kasnije i brendova Zep i Unico Filter. Potreba kupaca za uljem čija je cijena prihvatljiva za naše tržiste, nagnala je Valbih na razvoj vlastitog brenda BIOL.

Proizvodnja vlastitog branda BIOL je nastala iz želje da se kupcima pruže ulja sa zadovoljavajućim kvalitetom, pristupačnom cijenom a da se ne ugrozi odnos sa prirodom. Iz te želje je nastao moto OKOLINI PRIJATNA MAZIVA.

Ulja se proizvode i pune u pogonu firme metodom blendinga od kvalitetnih baznih ulja i aditiva. Analiza gotovog proizvoda se vrši u vlastitoj labaratoriji kao i vanjskim certificiranim labaratorijama.Preduzeće Valbih doo Konjic pored proizvodnje vrši distribuciju i zastupanje u BiH svojih dobavljača za ulja i maziva, industrijske odmašćivače, filtera za vozila i strojeve.U firmi su zaposlena 2 dipl.inžinjera, 3 dipl.ekonomista, 4 komercijalista. Na raspolaganju za distribuciju proizvoda stoje 6 prodajno-komercijalnih vozila, vlastiti skladišni prostor na 1000 m2.

Usluge koje Valbih pruža su:

- Sigurno prikupljanje i zbrinjavanje otpadnih starih ulja i maziva, za ovu uslugu posjedujemo dozvolu od ovlaštenog oragana. Otpadna i stara ulja se zbrinjavaju na ekološki prihvatljiv način.

- Uvoz i skladištenje otrova za kupce koje ne posjeduju dozvolu od ovlaštenih organa.

- Labaratorijske analize viskoznosti ulja, gustine ulja, specifične težine, tačke paljenja itd.

- Savjetovanje kod primjene ulja i maziva, ekološke problematike.

U dosadašnjem poslovanju VALBIH d.o.o. je postao siguran dobavljač vodecim subjektima iz oblasti metalne, građevinske, rudarske, transportne, drvne industrije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti