Okončana akvizicija kojom BC Partners postaje vlasnik United Grupe

04.03.2019. 17:04 / Izvor: Akta.ba
Okončana akvizicija kojom BC Partners postaje vlasnik United Grupe

Okončana akvizicija kojom BC Partners postaje vlasnik United Grupe, vodeće kablovske, telekomunikacijske i medijske grupe u jugoistočnoj Europi. Jedna od najvećih stranih direktnih investicija u jugoistočnoj Europi.

BC Partners, vodeća međunarodna investicijska kompanija, danas je objavila okončanje procesa kupovine većinskog udjela United Grupe od investicijskog fonda KKR, nakon što je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja.

KKR i menadžment tim United Grupe zadržat će značajan manjinski udio.

Nikos Statopulos, partner u BC Partners, izjavio je: "Oduševljeni smo što je transakcija okončana i radujemo se sljedećoj fazi rasta Kompanije. United Grupa je poslovni sistem izuzetnog kvaliteta, koji ima održiv rast, vodeću infrastrukturu, raznovrstan TV sadržaj i rastuću bazu lojalnih korisnika. Njen atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija, pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Europe."

Od prvobitnog ulaganja 2014. godine, KKR je podržavao nastojanja United Grupe da postane vodeći provajder komunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi. Optička i kablovska mreža United Grupe ima najveću pokrivenost u regionu, obezbjeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja za 1,8 miliona domova.

Žan-Pjer Sad, generalni direktor KKR-a je rekao: "Ponosni smo na dostignuća United Grupe u proteklih pet godina. To je sjajan primjer istinski konvergentnog komunikacijskog i medijskog operatora, sa vodećim inovacijama u uslugama na tržištu. Ostat ćemo posvećeni daljem razvoju United Grupe i radujemo se saradnji sa njenim menadžment timom i BC Partners na daljem rastu kompanija", navedeno je u saopćenju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti