Olimpijska ljepotica Jahorina spremna za novu sezonu - Sutra otvaranje zimske sezone

11.12.2009. 12:55 / Izvor: Glas Srpske
Olimpijska ljepotica Jahorina spremna za novu sezonu - Sutra otvaranje zimske sezone

Na olimpijskoj ljepotici Jahorini 10.12.2009. godine počela je manifestacija "U susret zimi - u susret prijateljima", čiji je cilj promocija turističkih potencijala sarajevsko-romanijske regije.

Namjera organizatora je da na jednom mjestu okupi predstavnike turističke industrije i kvalitetnom i modernom prezentacijom uveća interesovanje turista, ali i potencijalnih investitora iz BiH i okruženja.

Uz prigodne prateće sadržaje, kao što su izložba slika i fotografija, naučni skupovi i radionice, kulturno-zabavni program, sportska takmičenja, posjete turističkim mikrodestinacijama..., trodnevna manifestacija biće okončana zvaničnim otvaranjem zimske turističke sezone u BiH.

Stručni saradnik Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević kazala je da će u subotu, 12. decembra, u hotelu "Bistrica" na Jahorini biti otvorena zimska sezona.

"Ceremoniju zvaničnog otvaranja zimske turističke sezone, u subotu u 12.45 časova, direktno će prenositi Radio-televizija Republike Srpske i FTV", najavila je Spasojevićeva.

U novoj sezoni posjetioce na Jahorini očekuju brojni noviteti. Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Branko Koroman rekao je da će posebna ponuda za skijaše biti dva nova šestosjeda, koja će u jednom času moći da prevezu oko 4.000 skijaša.

"Šestosjedi su jedna od investicija iz okvira programa koji namjeravamo da realizujemo u sljedeće tri godine, a čija vrijednost prevazilazi 40 miliona maraka", rekao je Koroman.

On je kazao da je Vlada RS pomogla ovaj projekat sa 26 miliona maraka, od čega je u šestosjede investirano više od 18 miliona KM. Koroman je dodao da će već iduće godine uslijediti povećanje kapaciteta žičara za po 1.000 skijaša, a planira se i izgradnja garaža za smještaj transportnih korpi.

Radovi na novim šestosjedima, koji će olimpijsku ljepoticu svrtati među najmodernije ski-centre u regionu i šire, privode se kraju.

Šestosjed Ogorjelica u rad će biti pušten 25. decembra, dok će šestosjed Poljice u funkciji biti oko 5. januara 2010. godine.

Olimpijski centar "Jahorina" planira i raspisivanje međunarodnog tendera za nabavku "topova" za osnježavanje najpopularnije staze "Skočne".

Organizatori manifestacije "U susret zimi - u susret prijateljima" su grad Istočno Sarajevo, Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, Olimpijski centar Jahorina, Udruženje hotelijera "Jahorina" i medijsko-poslovni koncept "Turizam plus" Radio-televizije Republike Srpske, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine i turizma RS.

U vrijeme trajanja manifestacije jahorinski hotelijeri opredijelili su se za promotivne cijene usluga, tako da smještaj na bazi polupansiona u svim hotelima košta 25 eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti