Olimpijski centar Jahorina, bez odgode, spreman za ljetnu sezonu

18.04.2020. 13:22 / Izvor: Akta.ba
Olimpijski centar Jahorina, bez odgode, spreman za ljetnu sezonu

Ljevnaić smatra da je epidemiološka situacija najviše pogodila sektor turizma i ugostiteljstva, te da će posljedice biti evidentne u ovim granama i nakon epidemije.

Pripreme ljetne turističke sezone na Jahorini počinju naredne sedmice i prema riječima direktora Olimpijskog centra, ljetna sezona neće biti upitna.

" Pripreme ljetne turističke sezone na Jahorini počinju naredne sedmice, iako je prijevremenim prekidom zimske turističke sezone zbog situacije izazvane virusom korona, Olimpijski centar "Jahorina" izgubio minimalno šest miliona maraka.", rekao je direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić.

"Od početka krizne situacije analiziram posljedice i pravim strategiju za što bržu ekonomsku revitalizaciju privrede Republike Srpske", rekao je Ljevnaić na video-konferenciji održanoj sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Stašom Košarcem, ministricom za trgovinu i turizam Republike Srpske, Suzanom Gašić, ministricom okoliša i turizma Federacije BiH /FBiH/ Editom Đapo, te predstavnicima organizacija koji imaju najznačajniji uticaj na turizam u BiH.

Ljevnaić smatra da je epidemiološka situacija najviše pogodila sektor turizma i ugostiteljstva, te da će posljedice biti evidentne u ovim granama i nakon epidemije.

On je izrazio zabrinutost za radnike koji gube ili će izgubiti posao u narednom periodu u turizmu i smatra da je neophodno zaštititi ih i obezbjediti im da i dalje mogu nesmetano da rade.

Ljevnaić ističe da je neophodno da svi privrednici, kompanije i menadžeri pripreme projekte, studije opravdanosti, ugovore i sve što je potrebno kako bi mogli krenuti sa radovima odmah po ukidanju vanrednog stanja.

"Olimpijski centar Jahorina, već od sljedeće sedmice kreće sa pripremama ljetne sezone i u planu je postavljanje novih atrakcija", naglasio je Ljevnaić.

On je pojasnio da će Jahorina ponovo prva u ovom dijelu Evrope imati nove, adrenalinske atrakcije za odrasle i djecu, te da učesnike "Jahorina Ultra Trail" projekta očekuje noviji, poboljšan koncept.

Direktor Olimpijskog centra je istakao da je pripremljen i zanimljiv kalendar događaja za ljetnu sezonu.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti