Olimpijski centar Jahorina nastavlja da fascinira i nakon zimske sezone

21.06.2018. 15:35 / Izvor: Akta.ba
Olimpijski centar Jahorina nastavlja da fascinira i nakon zimske sezone

Od aprila do juna u ovom centru ostvareno je gotovo 13.500 noćenja, što predstavlja porast od 53% u odnosu na isti period prošle godine.

Olimpijski centar Jahorina nastavlja da fascinira i nakon zimske sezone. Ostvareni su nevjerovatni rezultati tokom proljetne sezone – od aprila do juna u ovom centru ostvareno je gotovo 13.500 noćenja, što predstavlja porast od 53% u odnosu na isti period prošle godine.

"Pored odlične posjećenosti i ogromnog potencijala kojim raspolažemo, Jahorina je i primjer dobre prakse koji je u kratkom roku ostvario ogromne rezultate u svim segmenitima od usluge do ponude, što je rezultiralo povećanjem poziva za predstavljanje na raznim naučnim skupovima i prezentacijama. Uz predstavnike ministarstava, razvojnih agencija iz Srbije i Srpske, u Andrićgradu smo bili jedan od učesnika okruglog stola organizovanog na temu Razvoj turizma u Republici Srpskoj uz podršku razvojnih agencija. Cilj učešća na ovoj radionici bila je razmjena iskustava i  promocija turističkih potencijala", rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Dodao je i to da kako smatraju da je Jahorina planina koja treba i može posjetiocima pružiti zanimljive sadržaje i kvalitetno provedeno vrijeme 365 dana u godini, što dokazuju ostvareni rezultati i za više od duplo povećan broj noćenja za period od aprila do juna.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti