Online edukacija nije bauk: Imtec partner 32. internacionalnog sarajevskog sajma knjiga i učila

05.10.2021. 11:18 / Izvor: Akta.ba
Online edukacija nije bauk: Imtec partner 32. internacionalnog sarajevskog sajma knjiga i učila

IMTEC-ovo sajamsko takmičenje mladih robotičara okupit će osnovce iz nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini.

Ovogodišnji Internacionalni sajam knjiga i učila 2021. održat će se od 6. do 11. oktobra. Jedan od najposjećenijih sajmova okupit će učesnike i izlagače iz regije, a svoj treći sajamski nastup u Skenderiji priprema IMTEC d.o.o. Jasmin Popaja, direktor prodaje bio je jedan od učesnika konferencije za medije koju je povodom otvaranja sajma upriličio KJP Centar Skenderija d.o.o. 

''IMTEC d.o.o. svoj nastup organizira po treći put. Ranije smo predstavljali naša interaktivna rješenja za obrazovanje, a potom smo 2019. javnost uveli u STEM koncept. Sada smo u drugačijim uslovima i namjeravamo pokazati kako online edukacija ne mora biti bauk. Kroz naše takmičenje moći ćete saznati više detalja o funkcionalnom izvođenju edukativnih aktivnosti. Imamo jako vrijedne mlade ljude i pametnu djecu, čemu svjedoči uspjeh naših olimpijaca iz robotike. Imamo jako vrijedno osoblje i mi neprestano sarađujemo s nastavnicima. Dosadašnje iskustvo govori da ukoliko damo podršku svima koji učestvuju u obrazovnom procesu, rezultat neće izostati'', kazao je Popaja.

IMTEC-ovo sajamsko takmičenje mladih robotičara okupit će osnovce iz nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, a za najbolje plasirane ekipe predviđene su i vrijedne nagrade. Ovim događajem IMTEC d.o.o. nastavlja pružati svoj doprinos popularizaciji i provedbi digitalizacije obrazovanja u našoj zemlji, a online konferencijom na temu: ''Iskustvo u imprementaciji STEM koncepta u BiH'', biće zaokružene ovogodišnje sajamske aktivnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti