Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Online platforma "e-sajam.ba" puštena u rad

Direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko istaknula je kako je svrha platforme osiguravanje modernog i inovativnog kanala za promociju poduzeća.

22.06.2020. 10:35 / Izvor: Fena

Online platforma za promociju malih i srednjih poduzeća iz cijele BiH pod nazivom "e-sajam.ba", koju je izradila Razvojna agencija Žepče (RAŽ), u ponedjeljak je službeno puštena u rad.

Direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko istaknula je kako je svrha platforme osiguravanje modernog i inovativnog kanala za promociju poduzeća, što u konačnici po njenim riječima treba rezultirati jačanjem njihovog poslovanja.

"Digitalni kanali komunikacije i promocije odavno su prepoznati kao nužnost u daljnjem razvoju gospodarstva, a to je naročito došlo do izražaja u vremenu krize uzrokovane pandemijom covid-19. Očekujemo da će kompanije koje se budu predstavljale putem ove platforme osigurati nove kontakte s poslovnim partnerima, kupcima ili dobavljačima. Naša vizija je da 'e-sajam.ba' postane mjesto promocije poduzeća iz BiH, te mjesto gdje će njihovi predstavnici moći komunicirati između sebe, ali i sa svim ključnim donosiocima odluka, što će ovoj platformi dati i dodatnu vrijednost kao mjestu na kojem će se artikulirati prijedlozi i inicijative gospodarstva, a sve s ciljem dodatnog razvoja i stvaranja nove vrijednosti kroz unaprjeđenje poslovanja i otvaranje novih radnih mjesta", kazala je Janko.

U sklopu platforme u prvoj fazi organizirano je predstavljanje poduzeća iz tekstilnog sektora s područja Žepča, Gračanice, Maglaja, Doboj Istoka, Olova i Zenice, a već od danas dostupan je i prvi online sajam tekstila koji završava u srijedu online konferencijom na kojoj će sudjelovati predstavnici kompanija, udruženja gospodarstvenika, obrazovnih institucija i drugih organizacija, priopćeno je iz Razvojne agencije Žepče.

Planirano je da u narednom periodu putem te platforme budu promovirane i kompanije iz sektora metaloprerade, drvoprerade, plastike, prehrambene industrije i turizma.

"E-sajam.ba" nastao je u sklopu projekta "Jačanje kapaciteta korisnika kroz uspostavu inovativnih i održivih treninga", a ove aktivnosti podržane su u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), koji podržava i financira Vlada Švicarske, a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Inače, Razvojna agencija Žepče uspješno djeluje već deset godina i do sada je implementirala 24 infrastrukturna te 31 razvojni projekt ukupne vrijednosti veće od 8 milijuna maraka, stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti