Općina Banovići usvojila rebalans općinskog budžeta za 2007. godinu

09.07.2007. 13:08 / Izvor: Oslobođenje
Općina Banovići usvojila rebalans općinskog budžeta za 2007. godinu

Na posljednjem zasjedanju Općinskog vijeća u Banovićima vijećnici su usvojili rebalans općinskog budžeta za 2007. godinu po kome neraspoređeni višak prihoda od 233.915 KM povećava budžetska sredstva za ovu godinu, pa je na takav način ukupan iznos budžeta općine Banovići 6.539.915 KM. Vijećnici su rebalans budžeta usvojili nakon duže pauze uz dva prijedloga da se sredstava od 10.000 KM upotrijebe za finansiranje parlamentarnih stranaka te traženje mogućnosti da se uradi elaborat za zaštitu izvorišta Krabanja i Krabašnica, čime bi se vodosnabdijevanje u ovoj općini konačno riješilo.

Iz općinskog vijeća u toku godine finansiraće se gradnja novih projekata, asfaltiranje puteva u MZ, rekonstrukcija Ulice Alije Izetbegovića na Trgu žrtava Srebrenice, izgradnja mosta i kolektora kod tvornice "Borac" u Banovićima. Ukupno u 2007. godini iz općinskog budžeta biće finansirano 15 projekata. U banovićkom kraju traju poslovi i na modernizaciji puteva, a sredstva su osigurana iz općinskog budžeta i iz RMU Banovići.

U Treštenici su izgrađena dva asfaltna puta za Goliće i izletište Strnica, čija je dužina oko 1.500 metara, a u MZ Omazići od centra MZ do osnovne škole izgrađena su dva kilometra asfaltnog puta. Asfaltiranje puteva traje i u MZ Grad tri, dok se od Ramića pored Ramićkog jezera do Pribitkovića gradi novi dio puta u dužini od dva kilometra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti