Općina Bihać i Vrganj promet potpisali sporazum o partnerstvu

29.03.2013. 14:14 / Izvor: eKapija.ba
Općina Bihać i Vrganj promet potpisali sporazum o partnerstvu

Nakon potpisanog ugovora o otkupu krastavaca –kornišona Općina Bihać danas je sa firmom Vrganj promet d.o.o. iz Bužima potpisala Sporazum o partnerstvu kojim se garantira otkup jagodičastog voća na području Općine Bihać

Nakon potpisanog ugovora o otkupu krastavaca –kornišona  Općina Bihać danas je sa firmom Vrganj promet d.o.o. iz Bužima  potpisala Sporazum o partnerstvu kojim se garantira otkup jagodičastog voća na području Općine Bihać koji odgovaraju propisanim uslovima kada je u pitanju kvalitet sortimenta.

Sporazum su potpisali Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća i Amir Makić, direktor d.o.o. Vrganj promet Bužim, istaknuvši da  je potpisivanjem sporazuma potvrđena spremnost općinske administracije u Bihaću da podrži razvoj poljoprivrede na području Bihaća.

"Mi smo ove godine osigurali 500.000 KM poticaja poljoprivrednim proizvođačima, od čega smo za 50 postotno  sufinanciranje proizvodnje i nabavke sadnica jagodičastog voća osigurali 35.000 KM , kao i za regresiranje kamate u iznosu od tri posto. Na području Općine Bihać možemo očekivati tri do četiri hektara novih zasada jagodičastog voća , što je korak naprijed u ovoj oblasti poljoprivredne proizvodnje u Bihaću", kazao je načelnik Galijašević.

Firma Vrganj promet d.o.o. Bužim tokom prošle godine otkupila je i izvezla u zemlje EU 280 tona maline, 70 tona gljiva 120 kestena, a pod ugovorom ima 140 kooperanata.

"Kao lider u otkupu malina u USK-a  očekujem da ove godine otkupimo oko 500 tona malina i potpisani Sporazum sa Općinom Bihać vjetar je u leđa našim planovima za ovu godinu", dodao je Makić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti