Općina Bosanska Krupa: 46 hiljada KM kao podrška idejama mladih

23.11.2021. 14:22 / Izvor: Akta.ba
Omladinska banka

Sa 31 realiziranim projektom, Omladinska banka Bosanska Krupa i ove je godine najuspješnija u Federaciji BiH.

Sa 31 realiziranim projektom, Omladinska banka Bosanska Krupa i ove je godine najuspješnija u Federaciji BiH.

U Bosanskoj Krupi je organizovana prezentacija uspješno realizovanih projekata kroz program "Omladinska banka Bosanska Krupa" u 2021. godini. Prezentaciji su prisustvovali načelnik Općine Armin Halitović, direktor programa iz Fondacije Mozaik Željko Pauković, članovi i članice odbora i neformalnih grupa. Ovom prilikom, mladi su prezentirali svoje projekte i promjene koje su pokrenute nakon njihove realizacije.

"Općina Bosanska Krupa svake godine podrži sve projekte koji prođu kroz Omladinsku banku Bosanske Krupe i bitno je naglasiti da su svi projekti koji su aplicirani prošli. Ono što je nama posebno važno je da imamo mlade ljude koji hoće da rade, mlade ljude koji znaju i hoće da pišu projekte, i koji su kroz svoje projekte dali ogroman doprinos našoj zajednici", ističe načelnik Općine Armin Halitović

Direktor programa Fondacije Mozaik Željko Pauković iskazao je svoje zadovoljstvo radom Omladinske banke Bosanska Krupa kao i partnerskim odnosom Općine Bosanska Krupa i Fondacije Mozaik. "Ponosni smo na 9 godina partnerstva Općine Bosanska Krupa i Fondacije Mozaik na razvoju i podršci Omladinske banke Bosanska Krupa, jedan mikrobiznis vrijednosti 1.999,46 KM i 161 projekat ukupne vrijednosti 384.369,26 KM koji su realizovali 2605 mladih volontirajući i radeći 36381 sati da bi 35567 osoba imalo direktne koristi od realizovanih projekata", rekao je tom prilikom direktor programa Željko Pauković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti