Općina Bugojno: Javni poziv za izradu Programa kapitalnih investicija za period 2010. – 2014.

26.08.2009. 12:20 / Izvor: Fena
Općina Bugojno: Javni poziv za izradu Programa kapitalnih investicija za period 2010. – 2014.

Općina Bugojno uputila je javni poziv svim građanima, ustanovama, organizacijama i ostalim subjektima za dostavljanje prijedloga projekata za izradu Programa kapitalnih investicija Općine Bugojno za period 2010.- 2014., koji je usvojilo Općinsko vijeće krajem prošle godine.

Osnovni cilj ovog programa jeste razvoj općine i poboljšanje standarda u sferi upravljanja javnim dobrima, a obuhvatit će projekte ranije usvojenog petogodišnjeg investicionog programa te projekte koji se usvoje po kriterijima najnovijeg javnog poziva.

"Kada je prošli put Općinsko vijeće usvojilo odluku o usvajanju Plana kapitalnih investicija od 2009. do 2013. preuzeli smo obavezu ažuriranja i dopune tog plana, i otud i ovaj javni poziv koji se odnosi na dopunu projektnih prijedloga, koji bi ušli u Program kapitalnih investicija za 2010.-2014. Svi oni koji imaju pravo da kandidiraju svoje prijedloge nove projekte mogu predati na isti način kako se to radilo prošle godine. Što se tiče ranije dostavljenih prijedloga oni ostaju, s tim da se, ukoliko je to potrebno, mogu dopuniti od njihovih predlagača", pojasnio je Sead Karahodžić, iz Službe za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu.

Osnovni uvjet za predaju projekata za izradu Programa kapitalnih investicija jeste da se radi o projektima s procijenjenom vrijednosti većoj od 5.000 KM i da su obrasci s prijedlozima popunjeni na adekvatan način. Rok za dostavu prijedloga projekata u Centar za pružanje usluga građanima je 18. septembar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti