Vijesti

Općina Bugojno potpisala ugovor s Urbanističkim zavodom BiH o izradi prostornog plana do 2027. godine

12.12.2008. 11:14 / Izvor: Fena

Shodno važećem Zakonu o prostornom uređenju i Uredbi o jedinstvenoj metodologiji za izradu dokumenata prostornog uređenja Općina Bugojno potpisala je ugovor s Urbanističkim zavodom BiH o izradi prostornog plana do 2027. godine.

Osnove tog plana prezentirane su na sastanku članova savjeta koji je formiran na nivou općine a sve iznesene sugestije moći će se dostaviti u narednom periodu na adresu Urbanističkog zavoda.

Čulo se, između ostalog, da će konačna verzija bugojanskog prostornog plana u dobroj mjeri zavisiti od toga na koji način će biti riješena pitanja izgradnje termoelektrane i problema deponije, kao i reguliranja saobraćaja u centru grada.

Naglašen je problem nedostatka lokacije za buduće centralno gradsko mezarje, te definirane sadašnje i potencijalne industrijske zone koje bi se trebale širiti u pravcu rijeke Vrbas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti