Vijesti

Općina Bugojno raspisala konkurs za projekte kapitalnih investicija u periodu 2009.-2011. godine

18.09.2008. 13:32 / Izvor: Fena

Milionska sredstva bit će utrošena u projekte kapitalnih investicija u periodu od 2009. do 2011. godine, a na osnovu dobrih rezultata koje je općina Bugojno postigla u prvoj fazi GAP projekta.

Koordinacioni tim sastavljen od četiri vijećnika, svih pomoćnika načelnika i predstavnika nevladinih organizacija i mladih već je održao dva sastanka na kojima su, između ostalog, razmatrani kriteriji i načini rangiranja projekata.

Na javni poziv koji je objavljen prije dva dana mogu se prijaviti svi zainteresirani građani, udruženja, preduzeća i mjesne zajednice.

Prijem projektne dokumentacije vrši se u Centru za pružanje usluga građanima, a rok je 3. oktobar 2008. godine

Uvjet je da pojedinačni finansijski iznosi predloženih projekata nisu manji od 5.000 KM.

Najavljeno je i skoro otvaranje Agencije za lokalni razvoj čiji će nadležni iz mase projekata koji se očekuju izabrati najkvalitetnije i najsvrsishodnije za građane.

Pri tom bi se trebalo voditi računa da budžetska sredstva namjenjena projektima kapitalnih investicija budu jednako zastupljena na cijelom području bugojanske općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti